Babakaja ázsiai beütéssel

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Tejes ételek

Na igen, azok a babák mér elég sokmindet megehetnek, elvégre 3 és 6 évesek.

A tomboló hőségben szerencsére ittak, de enni alig akartak, amit azért meg lehet érteni. Így aztán amikor elhangzott a kérés, hogy csináljak egy kis tejbebapit, örömest nekiálltam. Egy kis csavar azért került bele, ami végül egyáltalán nem volt ellenükre.

4 evőkanál tápióka gyöngyöt – a sörét méretű aprókat – felöntöttem tejjel és elkezdtem csendesen forralni. Ahogy puhult, látszott kevergetés közben, hogy kell-e még tejet hozzá tölteni. Mintegy 10 perc elteltével üvegessé váltak a gyöngyök, alig látszott már a fehér közepük. Ekkor szórtam bele kevés vaníliát, 1 evőkanál cukrot és 2 kanál kókuszreszeléket.

A citromfű levélke láttán kicsit bizalmatlanul kérdezte a nagyobbik, hogy az is ehető-e. Meghallgatta a magyarázatot, hogy finom illatos fűszernövény, azt is jó étvággyal elrágcsálta. Nehogy unalmas legyen, a második tálkához fahéjat rendelt. Lehet, hogy egykor ínyenc válik Belőle?

 


1 hozzászólás a recepthez: “Babakaja ázsiai beütéssel”


  1. nokedli says:

    azt a tapiókát már hónapok óta ki akarom próbálni, de mindig elfelejtem. nagyon kíváancsi vagyok már rá…Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: