Borkrém pálinkás mazsolával
Ebben a receptben a szőlő háromféle formában is megjelenik. Ha tehetjük, használjuk ugyanannak a fajtának a borát és pálinkáját.
Hozzávalók, 2 adaghoz
kb. 5 dkg vegyes mazsola
0,5 dl törkölypálinka
2,5 dl fehérbor
3 nagy tojás
kb. 5 dkg cukor vagy xilit
2 dl habtejszín
2-3 dkg cukor vagy xilit
vanília por
1-2 nappal a krém elkészítése előtt a mazsolát beáztatjuk a pálinkába. Alaposan lefedjük a poharat (pl. folpackkal), hogy ne legyen kocsmaszagú a konyhánk.
A bort elkeverjük a tojással és a cukorral. Vízfűrdő fölött, folyamatosan verve habos krémmé főzzük. Hideg vízbe tesszük a tálat és tovább keverve lehűtjük.
A hideg tejszínt elkeverjük a cukorral és a vaníliával, majd habbá verjük.
A pohárba rétegezzük a mazsolát, a krémet és a habot. a Tetejét pár szem mazsolával díszítjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazinban.
S ha megesszük, énekelünk tőle, nem? 🙂 Nagyon finom lehet!!!!:)