Citromfűvel illatosított csirkecomb

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Szárnyasok

Nincs jó évük a cserepes fűszernövényeknek, egyedül a citromfű indult burjánzásnak.

Búsult néhány csirkecomb a hűtőben, amit úgy vettem, hogy majd a héten csinálok belőle valamit. A hétközi időbeosztásnak megfelelően nem sok időm volt rá.

Reggel összekészítettem és visszatettem a hűtőbe. Vacsora előtt csak át kellett tegyem a  nyárikonyhai légkeverősbe, és mire mindenki hazaért és lenyugodott, lehetett tálalni.

csirkecomb
nagy maréknyi citromfű
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors, szemesbors

Mivel a csirkehús elég könnyen romlik, az ilyen „nem tudom mikor kerül sorra” adagokat bepácolom. Néhány deci vízben felforralok tucatnyi szemesborsot, majd beledobom a megpucolt hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Lezárom a tűzhelyt és hagyom kihűlni. Annyi hideg vizet öntök hozzá, hogy majd teljesen ellepje a húst. Literenként 4-5 dkg sót oldok fel benne. Nem kell megijedni, azért kell ennyi, hogy ne kiázzon a hús, hanem bevegye a levet. Ráöntöm a húsra és egy éjszakára beteszem a hűtőbe. Most úgy alakult, hogy majd’ három napot töltött a lében. Ilyenkor a sós páclé leöntése után egy-két órára tiszta vízbe áztatom, hogy ne legyen túl sós, a felesleg kiázzon belőle.

Elővettem a sütőzacskót, elrendeztem benne a combokat. Téptem egy nagy marék citromfüvet, megmostam és betette a zacskóba. lezártam és ment a hűtőbe.

Este csak áttettem a hideg sütőbe, és 180 fokon 30 perc alatt megsült. A fólián át megnyomva érezni, hogy ha már omlós. Felvágtam a zacskót és grillre állítva kicsit megpirítottam a bőrét.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos