Fahéj illatú ropogós

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Aprósütemények

Ez kérem szépen maga az édes bűnbeesés. Édes, illatos, ropogós, vagyis ellenállhatatlan kísértés.

Még az a szerencse, hogy a recept szerint négy napnál tovább nem tartható el, így legalább van mire hivatkozni az újabb torkoskodásnál.

Meg persze nem romlik, csak elveszti ropogósságát, ha megszívja magát a párás levegőben.

15 dkg zabpehely
15 dkg vaj
20 dkg nagyszemű barna cukor
2 tojás
1 evőkanál liszt (nem elírás)
2 teáskanál sütőpor (mehet egy egész zacskóval)
1 teáskanál fahéj

Kis lángon olvasszuk meg a vajat, de ne legyen olyan forró, hogy a beleöntött tojásból rántotta legyen. Keverjük bele a zabpelyhet, majd az összes többi hozzávalót. Azért jó benne a durvaszemű cukor, mert nem olvad el teljesen, az is ropog a fogunk alatt.

A sütő nagy tepsijét béleljük ki sütőpapírral és tegyünk rá teáskanálnyi kis kupacokat. Egy tepsire ne tegyünk 9 kupacnál többet, mert minden várakozásunknál nagyobb mértékben fog elterülni sütés közben.

180 fokra előmelegített sütőben 6 – 7 perc alatt ellapul és a széle pirulni kezd. Vegyük ki a sütőből és várjunk 2 – 3 percet, hogy kicsit szilárduljunk. Süteménylapáttal vegyük fel a tepsiről, és tegyük rácsra, amíg kihűlt. Légmentesen záró dobozban tartsuk és 4 napon belül együk meg. Utóbbi inkább úgy kérdés, hogy be tudjuk-e osztani négy napra?

 


4 hozzászólás a recepthez: “Fahéj illatú ropogós”


 1. Moha says:

  No ezt kipróbálom, a négy nap esélytelen lesz, de legalább a lányoknak szerzek egy jó délutánt:)

 2. cricri says:

  Nálam a habcsók kezdte magába gyűjteni a relatív páratartalmat a konyha levegőjéből. Mivel jobb’ szeretem a ropogós habcsókot, mint a szivacs-állagút, próbáltam menteni a menthetőt: tortabúra alá száműztem őket, és hirtelen ötlettől vezérelve egy zacskó szilikongyöngyöt (ami a cipősdobozokban van) is társítottam hozzájuk. A dolog bejött. Úgy másfél hete ettem meg az uccsó karácsonyi ROPOGÓS habcsókomat!!

 3. jókaja says:

  Nagyon ügyes másodlagos hasznosítása a nedvszívónak! Csak azt nem értem, hogy élhettek meg ilyen matuzsálemi kort azok a habcsókok? 🙂

 4. Kriszta says:

  Nagyon finom, bár kicsit sok volt bele szerintem az egy zacskó sütőpor. És nekem sajnos szétfolyt gyakorlatilag papírvékonyságúra :(.Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos