Fehérboros gombaleves kétféle hagymával

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Levesek

Könnyű, gyors tavaszi leves, a nálunk nagy kedvenc gombaleves újabb változata.

A címében említett hagymák egyike pár szál újhagyma volt, a zöldjével együtt karikákra vágva. A másik a szezon nagy kedvence, a medvehagyma.  A bortól picit pikánssá, könnyedebbé válik, bár egy gombaleves amúgy sem tartozik a nehéz ételek sorába.

30 dkg csiperke gomba
3 szál újhagyma
2 teáskanál aprított medvehagyma
2 dl fehérbor
só, szerecsendió virág, gyömbér, kakukkfű
lúdgége (csiga)tészta

A zöldje egy részével felkarikázott újhagymát pici zsiradékon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk meg és saját levén kezdjük el párolni. Öntsük fel a borral és annyi vízzel, hogy 3 – 4 adag levest kapjunk. Főzzük 10 percig, majd dobjunk bele egy marék tésztát. Fűszerezzük meg és amikor már a tészta is megpuhult, keverjük el benne a medvehagymát.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: