Flekken ropogósra sült kiflikrumplival

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok

Gyors vacsora volt minap. Valami máshoz vettem egy darab tarját és olyan szép volt, hogy nem állhattam meg, le ne vágjak két hüvelykujjnyi szelettel belőle.

A húst megszórtam fűszerrel és épp csak kézzel belepaskoltam, nem klopfoltam vékonyra. Mivel egy óra múlva vacsoraidő volt, már nem tettem vissza a hűtőbe.

Apró kiflikrumplit vettem és még egy másik körethez előfőztem az egész zacskónyit. Meghámozva tettem el a maradékot, ami most jól jött köretnek.

A körettel kezdtem, mert a hús sütéséhez csak percek kellenek. A serpenyőbe tettem egy kis vajat és olajat is. Ez a keverék nem ég meg olyan könnyen, mintha tisztán vajat használnánk, viszont megmarad a vajas íze. Az egészben hagyott pici krumplikat, többször megrázva, átforgatva pirosra sütöttem. Ehhez bizony kell 10-15 perc is. A megsült krumplit előmelegített tányérokon tartottam melegen.

A serpenyőben maradt, forró zsiradékon mindkét oldalán 2-3 perc alatt megsütöttem a húst. Sózni csak a már megsült oldalát szoktam, hogy ne szívhasson ki annyi levet a szeletből. Nem rontotta el a kovászos uborka az összhatást.

Aki nem szereti a tarját, karajból is készítheti. A szokásosnál vastagabb szeleteket vágjon, és oldalanként inkább 2, mint 3 percig süsse, mert könnyen kiszárad.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos