Gyors gombás krumplileves vagy egytál

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Levesek

gombas-krumplileves1a

Fáradt, éhes hazaérkezéskor igen jól esik egy tányér meleg, tartalmas leves, amivel az ember jól is lakik. Ez a recept egy ilyen alkalom rögtönzésének az eredménye. Mire múlni kezd a napi stressz, már kész is a jó kaja.

A hozzávalók majd’ mindig ott vannak a hűtőnkben, semmi akadálya a belenézés ihlette főzésnek.

Egy kis fej hagymát vágjunk kis kockákra. Két közepes krumplit hámozzunk meg és vágjunk centis kockákra, vagy szeletekre. A gombát mossuk meg és vágjuk 4 – 8 felé a kalapját. A virslit hámozzuk meg – ha műanyag huzatú – és karikázzuk fel.

Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, szórjunk rá egy kanálka paprikát, dobjuk rá a krumplit és öntsük fel vízzel. Annak megfelelően töltsük rá a vizet, hogy inkább levesként ennénk, vagy egytálételként. Sózzuk meg, szórjunk bele kakukkfüvet, majorannát és főzzük, amíg félpuha. Ekkor dobáljuk bele a gombát és a virslit és nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát. Amikor puha kevés tejföllel keverjük el. Ha krémesebben szeretjük, habarhatjuk is, bár a krumpli fajtájától függően magától is sűrűsödik. A tányérban még díszíthetjük egy kanálka tejföllel.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos