Harcsapörkölt
2 kg-os harcsa
12 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
2 dkg pirospaprika
14 dkg zöldpaprika
8 dkg piros paradicsom
A megtisztított harcsa fejét, farkát levágjuk és rövid sós lében felfőzzük. Törzséből filéket készítünk, sózzuk és félretesszük. Lábasban zsíradékot hevítünk, beletesszük a karikára vágott hagymát és szalmasárgára pirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá. A megmosott és cěkkekre vágott zöldpaprikát, piros paradicsomot is belerakjuk, felöntjük a hal felfőzött fejének és farkának levével, megsózzuk, s fedő alatt forraljuk. Amikor sűrűsödni kezd, belehelyezzük a harcsaszeleteket, és 20 percnyi egyenletes forralás után galuskával vagy sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.