Indiai húsgombóc
Nem hiszem, hogy autentikus recept, alighanem úgy tekintenének rá Indiában, mint mi Németországban a Gulaschra. Ez nem is fontos, a lényeg, hogy finom.
0,5 kg darált marhahús (lehet fele disznó is)
2 közepes főtt krumpli
1 hagyma
egy csokor korianderzöld (petrezselyemzöld)
majoranna
paprika
chili
1 ek mustár (még jobb frissen darált mustárliszttel)
morzsa
Gyúrjuk össze a húst a sóval majd a fűszerekkel. Törjük össze a főtt krumplit, aprítsuk / reszeljük finomra a hagymát és gyúrjuk össze a fűszeres hússal. Formázzunk diónyi gombócokat belőle, forgassuk morzsába és bő olajban süssük ki.
Mutatós tálalása, ha hurkapálcákra tűzzük a gombócokat és joghurt alapú, currys, fűszeres mártásba mártva fogyasztjuk.