Karamellás szelet – nagyon finom
Tészta:
13 dkg liszt
9 dkg barnacukor
5 dkg kókuszreszelék
13 dkg olvasztott vaj
Karamell töltelék:
6 dkg vaj
2 ek méz
40 dkg sűrített tej (2 tubus)
Tetejére:
15 dkg csoki (tortabevonó)
5 dkg vaj
Keverjük össze a lisztet a cukorral és a kókuszreszelékkel. Az olvasztott vajat öntsük bele, és gyúrjuk tésztává. Egy kisebb, kizsírozott tepsibe nyomkodjuk bele és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük aranysárgára.
Olvasszuk fel a vajat, majd a mézet és a sűrített tejet is keverjük bele. Öntsük a tészta tetejére, tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 20 percig. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A csokoládét a vajjal óvatosan olvasszuk fel, keverjük simára, és a karamell réteget vonjuk be vele. Amikor keményedni kezd, jelöljük rá a szeleteket, majd a hűtőben dermesszük meg. Tálalás előtt szeleteljük fel.