Karottasaláta juhsajttal

Kategória: Saláták

Lehetőleg igazi, zsenge karottákat próbáljunk venni, bár a nagyobbacskákból is finom. A lényeg, hogy feszes, roppanós legyen.

0,5 kg karotta
1 fej lila hagyma, lehetőleg sonkahagyma
15 dkg juhsajt, nagyon finom hozzá a bolgár Sirene
5 dkg apró mazsola
5 dkg durvára vágott dió
2 dl kefír
citromlé
olaj
mustár
méz
petrezselyem
bors

A nagylukú reszelőn reszeljük le a karottákat. Ha nagyobbak, és bírják, akár az uborkagyalun karikázhatjuk is. Szeleteljük a hagymát vékony félfőre. Egy bögre vízben, mikróban, forraljuk fel a mazsolát és hagyjuk 10 percig, majd szűrjük le.A sajtot is reszeljük le ugyanazon, de ha morzsálódós, friss sajt, egy villával törjük össze.

A kefírbe keverjük bele az olajat, mustárt, mézet, borsot és sót.  Kóstoljuk meg, és attól függően mennyire volt savanyú a kefír, ízesítsük a citrom levével.

A salátás tálban keverjük össze a répát a hagymát, a diót, a mazsolát és a petrezselymet. Szórjuk rá az összetört sajtot is. Végül keverjük össze a kefíres öntettel. Érdemes egy éjszakát a a hűtőben érlelni.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: