Kávéval kandírozott mandula – last minute ajándék

Kategória: Desszertek, Sütés nélkül

kaves-mandula-1a

A Karácsonyig hátra levő napokban néhány olyan receptet is közzéteszek, amit akár az utolsó pillanatban is elkészíthetünk és ajándéknak is megteszi. A leggondosabb előkészítés esetén is előfordulhat, hogy kerül még váratlan megajándékozandó, olyankor életmentő lehet néhány sebtében összedobható recept.

20 dkg mandula
20 dkg (barna) cukor
1 tk fahéj
1 tk púderfinomra őrölt kávé
1 mk kardamom
3 – 4 ek erős presszókávé
(olaj)

Egy fazékban olvasszuk meg a cukrot és készítsünk belőle karamellt. Szórjuk bele a fűszereket és a por kávét, majd a tűzről lehúzva öntsük fel a kávéval. Kis lángra visszatéve addig kevergessük, amíg a karamell feloldódik a fazék fenekéről.Ekkor adjuk hozzá a mandulát és kevergetve forraljuk, amíg egyenletesen bevonja a karamell és a víz nagyja elpárolgott a kávéból. Olajozott tepsire vagy sütőpapírra öntve piszkáljuk szét, amíg még meleg, hogy ne egy tömbbé állva hűljön ki. Átlátszó, celofán zacskóba csomagolva mutat igazán jól.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Kávéval kandírozott mandula – last minute ajándék”


  1. bodzablog says:

    Micsoda remek ötlet, szombatra meg is csinálom ezer éve nem látott barátnőmnek 🙂 Biztosan imádni fogja :))

    Mi otthon a sós mandulát szeretjük, apukám nem győz eleget csinálni belőle. Feltöri, megfosztja a ruhájától és sütőpapírral bélelt tepsiben megpirítja, majd sok sóba forgatja, végül lerázza a felesleget róla. Nem lehet abbahagyni :)))Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos