Kókuszos expressz tökkrémleves

Kategória: Levesek

kokuszos-tokkremleves

Egyszer már volt sütőtök leves, de ezt nem lehet megunni, időnként ismételni kell. Az ismétlés során persze mindig változik, alakul, így megérdemel egy újabb bejegyzést. Ez most alapos húzáson egyszerűsítésen esett át, így 10 perc alatt el is készül, feltéve, hogy a torkosok elől sikerül eldugni a hozzá való sült tököt.

50 dkg sült tök
1 dobos kókusztej
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
diónyi gyömbér
szójaszósz
erős pista

tökmag

A hagymát lereszeltem és pici vajon épp csak kifehérítettem. Belenyomtam a fokhagymát és felöntöttem a kókusztejjel. A sült tököt lehámoztam és a húsa ment a levesbe. Belereszeltem a gyömbért, meglocsoltam szójaszósszal és tettem bele egy kanálka erős pistát. A botmixerrel szép sima pempővé dolgoztam. Kis lángon forrásig melegítettem, és mivel sűrűnek találtam, egy kis tejjel hígítottam. Kóstolás alapján sóztam – szerintem nagyon illett hozzá a fekete só.

Egy marék héjatlan tökmagot egy rétegben elsimítva betettem az épp forró sütőbe, ahol röviden megpirítottam. Ne pirítsuk túl, ami már barnul, az keseredik is. Természetesen serepenyőben, kevergetve is megpirítható. A tányérban a leves tetejére szórtam.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos