Medvefogó mézlikőr – ma aktuális

Kategória: Alkoholos italok, Egyebek

Az ugyan nem túl valószínű, hogy a medve önnön árnyékától megijedve visszabújik folytatni téli álmát, azonban mi menjünk biztosra. Tegyünk a kezünk ügyébe minden olyasmit, amivel megvesztegethetjük brummogó barátunkat, és rávehetjük, hogy végképp törölje ki az álmot a szeméből.

Én ezt a mézlikőrt helyezem készenlétbe, hátha virágos jókedvében elfelejti, merre is van a barlangja.

Az egyik legegyszerűbb ital, amit csak el tudunk készíteni. Egyetlen dolgon áll vagy bukik az eredmény: nagyon finom, illatos méz való hozzá. Mivel semmi más ízesítő sem segíti, kizárólag a méz határozza meg milyen ízeket, illatokat érzünk.

Keverjünk el fél kiló mézet fél liter tisztaszeszben.  Ha szépen feloldódott, keverjünk hozzá fél liter lágy vagy forralt és visszahűtött vizet. Ne cseréljük fel a sorrendet, mert a mézben van a virágok olajaiból is. Ezek nem oldódnak vízben, így zavarossá teszik az italunkat.

Hagyjuk leülepedni és fejtsük le, vagy szűrjük át több szűrőpapíron, hogy szép tiszta legyen. Az így készült likőr 30 % körüli alkoholt tartalmaz. Óvatosan hígítsuk, ha töménynek találjuk, mert a sok víztől ismét csak megzavarosodhat. Próbáljuk érlelni, annál finomabb, minél tovább állt.

Ki, mivel készült a mai macimarasztalásra?

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos