Mexikói csirkesaláta
csirkemell 25 dkg
paradicsom 20 dkg
uborka 20 dkg
kukorica 20 dkg
zöldbab 20 dkg
tejföl (12 %) 2 pohár
mustár 2 evőkanál
olaj 2 evőkanál
petrezselyemzöld 1 csomó
fokhagyma
bazsalikom
borsikafű
só
tej az áztatáshoz
A megtisztított csirkemellet kicsontozzuk, az így kapott szeleteket befűszerezzük és besózzuk, majd tejben kb. 1 óráig áztatjuk. Közben a fagyasztott zöldbabot és a kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük. A megtisztított paradicsomot cikkekre, az uborkát pedig kb. 2 cm hosszú hasábokra vágjuk. A csirkemell szeleteket kivesszük a tejből és 2-3 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd egy olajjal kikent edényben (teflonbevonatú lábas) átpirítjuk és kevés vizet aláöntve megpároljuk. Ha a csirkemell megpuhult, hagyjuk kihűlni, mialatt elkészítjük a mártást. A sovány tejfölt kikeverjük a mustárral, a zúzott fokhagymával, borsikafűvel. A kihűlt húscsíkokat összekeverjük a zöldségekkel, ízesítjük az apróra vágott petrezselyemzölddel, végül a mártást ráöntjük és 1-2 óráig hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjen.