Mi az ebéd, ha nem is akartam ebédelni?
Úgy alakult, hogy elmúlt 10 óra, mire reggelihez jutottam. Úgy terveztem, hogy az ebédet kihagyom és elég lesz egy korai vacsora. Másképp alakult, aminek az inkább gyorsan, mint alaposan dolgozó hentes az oka.
Alaplevet készültem főzni, csirke alaplevet. Ehhez vettem egy jó kiló mellcsontot, amiről otthon láttam, hogy rengeteg húst hagytak rajta. Némelyiken egészben ott volt a mell alsó, zsengébbik darabja. Volt annyi, hogy érdemes volt leszednem.
A leszedett húst egész vékony, pár milliméteres szeletkékre vágtam.
Pici olajon megpirítottam néhány karika chilis kolbászt, inkább csak fűszer gyanánt. Hozzáadtam a csirkehúst és fehéredésig pirítottam a kolbász zsírján.
Három tojást felütöttem, hozzáadtam fele annyi tejet és csipet sóval felvertem.
A megpirult kolbászos húsra öntöttem és lepényt sütöttem belőle. Jól esett néhány kovászon uborka hozzá. Ezek után kénytelen voltam a vacsorát minimalizálni.
Mesés, imádom