Nagyon csokifagyi meggyel
Nagyon csokis és nagyon finom. A magozott fél meggyszemek savanykássága pedig remekül passzol az igazán keserű csokihoz.
A Szépségtárból kölcsönöztem ki az alap receptet, ami ugyan tavalyi, de mit sem veszített finomságából.
Minden receptben automatikusan csökkentem a cukor mennyiségét, most is így tettem. Ezzel elért arra a határra, amikor már előfordul olyan, aki számára megrázó élményt jelent, mi azonban így szeretjük.
10 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
12,5 dkg mascarpone
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál Holland kakaópor
A kakaót kevés tejszínnel simára kevertem, majd a cukor és a fele tejszín hozzáadásával forrás közelébe melegítettem. Beletördeltem a tábla csokit és amikor felolvadt a maradék tejszínt is hozzá öntöttem. Betettem a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön.
A tálalás előtt egy órával kivettem a hűtőből és belekevertem a közben lecsöpögött tejfölt, mint házi mascarponet. Nem keveredett el egészen simára, de ez nem baj, majd fagyasztás közben eltűnnek a pici csomók. Az előzetesen kopogósra fagyasztott gépbe töltve 30-35 perc alatt tökéletes fagyi állagú lett.
A meggy szemeket egyszerűen ketté vágtam, kiszedtem a magját és mellé szórtam, mintegy körítésként.
Hát ez istenien hangzik és jól néz ki! A héten elkészítem 🙂 Köszi!