Nyár, fagylalt, lecsó
A nyár már nem csak a naptár szerint köszöntött be, de az időjárás és a piacok képe is ezt mutatja.
Mi mással is készülhettünk volna a Kifőztük receptújság júliusi számában, mint az évszak két emblematikus ételével, a lecsóval és a fagylaltokkal. Lecsóból egész nemzetközi kitekintést hoztunk, a fagylaltok végtelen variációiból is sokat bemutatunk.
A jó időben szívesen töltjük időnket társasággal a kertben. Ilyenkor bemutathatjuk bográcsolási és grillezési tudományunkat is. Utóbbihoz egy házilag töltött sültkolbász receptjét hoztam, bíztatásul, hogy nyugodtan álljunk neki, akár városi konyhán is, nem olyan nagy varázslat.
A grillezéshez csak egy könnyű desszertet, egy gyors almakrémet ajánlok, ha pedig nem grilleznek, kipróbálhatják a törökös, csirkehúsos lecsót is.