Paradicsomos – gombás egytál, hústalan napokra

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Egytálételek, Húsmentes fogások

paradicsomos-egytal1aKönnyű nyári egytálétel, húsmentes fogásként, de akár köretként is.

Keressünk a piacon nem túl nagy, lehetőleg még újra hasonlító, vékony héjú krumplikat, ez így július végén még nem nehéz. Alaposan mossuk meg, egy kicsit meg is dörzsölhetjük a fém sikáló szivaccsal. 60 dkg krumplit vágjunk  félcentis szeletekre, és sózzuk meg. Lehetőleg teflonos edénnyben, pici zsiradékon kezdjünk el párolni egy fej nagyobb kockákra vágott hagymát. Tegyük rá a krumplit és, csak úgy a saját gőzében pároljuk tovább. Néhány perc múlva látni fogjuk, hogy kezd a széle áttetszőbbé, üvegessé válni. Ekkor adjunk hozzá 30-40 dkg szeletelt paradicsomot és ugyanennyi gombát. Fűszerezzük finomra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, oreganoval. Lefedve, a paradicsom levében pároljuk puhára. Ha a krumplit nem vágtuk vastagabbra fél centinél, jó negyed óra latt megpuhul. Múltkor kaptam egy marék rókagombát, nagyon jól mutatott a színe, és persze az íze is fantasztikus.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: