Paradicsomos padlizsánkrém
Egy ideje megnyitott böngészőfülön őrzöm ChefViki receptjét, mert feltétlenül ki akartam próbálni.
Nos nagyon finom és egyúttal teljesen más, mint a hagyományosan, sült padlizsánból készülő krém. A tegnapi rozskenyéren remek reggeli volt. Pontos mennyiségeket megint nem tudok, elég ritkán veszem elő a mérleget, inkább csak süteményekhez.
2 kisebb padlizsán
3-4 nagyobbacska paradicsom
2 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A padlizsánt meghámoztam, kockákra vágtam, besóztam. A paradicsomokat leforráztam, meghámoztam, félbe vágtam és kinyomtam a magos levét, majd a húsát összevágtam. A hagymát félfőre vágva kevés olajon halványsárgára pirítottam. Szűrőben leöblítettem a padlizsán kockákat és a hagymára téve kicsit együtt pirítottam tovább. Hamarosan rátettem a paradicsomot is és addig főzögettem, amíg kellően megpuhult minden. Ekkor beletettem a fűszereket és egy sült paprikát, ha már épp volt a lecsóhoz előkészítve. Végül kis hűlés után belenyomtam a botmixert, mert kevésbé rusztikusan szeretem.
Mondtam én, hogy a szentségtörés szentségtörése :-)) Örülök, hogy ízlett!
Off: vettem csokis kávészemet 😉