Paradicsomos padlizsánkrém

Kategória: Hideg ételek, Húsmentes fogások

padlizsankrem-paradicsom1Egy ideje megnyitott böngészőfülön őrzöm ChefViki receptjét, mert feltétlenül ki akartam próbálni.

Nos nagyon finom és egyúttal teljesen más, mint a hagyományosan, sült padlizsánból készülő krém. A tegnapi rozskenyéren remek reggeli volt. Pontos mennyiségeket megint nem tudok, elég ritkán veszem elő a mérleget, inkább csak süteményekhez.

2 kisebb padlizsán
3-4 nagyobbacska paradicsom
2 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors

A padlizsánt meghámoztam, kockákra vágtam, besóztam. A paradicsomokat leforráztam, meghámoztam, félbe vágtam és kinyomtam a magos levét, majd a húsát összevágtam.  A hagymát félfőre vágva kevés olajon halványsárgára pirítottam. Szűrőben leöblítettem a padlizsán kockákat és a hagymára téve kicsit együtt pirítottam tovább. Hamarosan rátettem a paradicsomot is és addig főzögettem, amíg kellően megpuhult minden. Ekkor beletettem a fűszereket és egy sült paprikát, ha már épp volt a lecsóhoz előkészítve. Végül kis hűlés után belenyomtam a botmixert, mert kevésbé rusztikusan szeretem.

 


1 hozzászólás a recepthez: “Paradicsomos padlizsánkrém”


  1. thechefviki says:

    Mondtam én, hogy a szentségtörés szentségtörése :-)) Örülök, hogy ízlett!

    Off: vettem csokis kávészemet 😉



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos