Ragacsos közepű kókusz csók

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Aprósütemények

Kókuszimádóknak kötelező. Igazi nedves, ragacsos közepű apróság, intenzíven kókuszos, és még hamar meg is van.

Kicsit laposra sikeredtek, nem kellett volna ilyen kekszformára lapítanom. Szerencsére még így is szaftos maradt, a feltámasztott darab még meg is görbült, mire lefényképeztem.

Ha tudunk válogatni – nekem az Ázsiában sikerült – vegyünk nagyszemű kókuszreszeléket, nagyon feldobja, ha ráharaphatunk a kis forgácsokra. A kókusztej nem volt az eredeti receptben, megmaradt valami másból, és egy hirtelen ötlettel beleborítottam. Még kókuszosabb lett tőle, bele is írtam a receptbe.

6 tojás fehérje
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
5 dkg liszt
8 dkg vaj
1 dl sűrű kókusztej
vanília

Verjük fel a tojásfehérjéket, majd amikor már hab, csurgassuk bele a cukrot és verjük tovább, amíg egész kemény lesz.

A vajat olvasszuk meg és hagyjuk kézmelegre lehűlni. Ezt célszerű mikróban tenni és az se baj, ha kis fel nem oldott csomók maradnak benne.

Óvatosan keverjük a habba a lisztet, kókuszokat és a vajat. Ne keverjük túl soká, nehogy összeessen, itt se baj, ha nem lesz tökéletesen egyenletes.

Aki szeret habzsákkal dolgozni, töltse bele és nyomkodjon kupackákat sütőpapírral bélelt tepsire. Lehet egyszerűen (két) kiskanállal  is habgaluskákat szaggatni. Hagyjuk kupacnak, ne nyomjuk szét keksszé.

180 fokos sütőben 8 – 10 perc alatt megsül annyira, hogy pirulni kezdjen.  A tepsin hagyjuk félig kihűlni, hogy megszilárduljon, különben nem tudjuk levenni róla.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: