Reszelővel rakott krumpli

Kategória: Egytálételek, Húsmentes fogások

reszelt-rakott2a

A rakott krumplit ugyan nem lehet megunni, egy kicsit variálni azért érdemes vele. Ilyen változat ez a reszelős recept is, aminek a tejföl szokatlan használata is az érdekessége.

A rakott krumplihoz nyugodtan számolhatunk fejenként egy negyed kilóval, nem fog a nyakunkon maradni. Tojásból is vehetünk kettőt és 3 – 5 dkg kolbászt és sajtot.

A krumplit hajában főzzük meg, épp csak annyira, hogy megpuhuljon, de ne essen szét. A meghámozott krumpliból a nagylukú reszelőn reszeljünk egy réteget az alaposan kizsírozott sütőedényünkbe, és óvatosan sózzuk meg. Reszeljük rá a meghámozott keménytojásokat. Mazochisták megpróbálhatják a kolbászt is reszelni, nem fog sikerülni, jobb ha késsel vágjuk össze. Miután a kolbászt is rászórtuk – vegák természetesen kihagyták – reszeljük a tetejére a maradék krumplit. Sózzuk meg és fedjük be a reszelt sajttal. 160 fokon süssük, hogy a sajt meg ne égjen, mire az egész összesül. Csak a tányérra kitett rakott krumplit locsoljuk meg tejföllel, az se baj, ha belenyomtunk egy gerezd fokhagymát. Ilyen módon a tejfölt nem szívja fel a sülő krumpli, sokkal szaftosabb lesz.

 

%d blogger ezt szereti: