Reszelővel rakott krumpli

Kategória: Egytálételek, Húsmentes fogások

reszelt-rakott2a

A rakott krumplit ugyan nem lehet megunni, egy kicsit variálni azért érdemes vele. Ilyen változat ez a reszelős recept is, aminek a tejföl szokatlan használata is az érdekessége.

A rakott krumplihoz nyugodtan számolhatunk fejenként egy negyed kilóval, nem fog a nyakunkon maradni. Tojásból is vehetünk kettőt és 3 – 5 dkg kolbászt és sajtot.

A krumplit hajában főzzük meg, épp csak annyira, hogy megpuhuljon, de ne essen szét. A meghámozott krumpliból a nagylukú reszelőn reszeljünk egy réteget az alaposan kizsírozott sütőedényünkbe, és óvatosan sózzuk meg. Reszeljük rá a meghámozott keménytojásokat. Mazochisták megpróbálhatják a kolbászt is reszelni, nem fog sikerülni, jobb ha késsel vágjuk össze. Miután a kolbászt is rászórtuk – vegák természetesen kihagyták – reszeljük a tetejére a maradék krumplit. Sózzuk meg és fedjük be a reszelt sajttal. 160 fokon süssük, hogy a sajt meg ne égjen, mire az egész összesül. Csak a tányérra kitett rakott krumplit locsoljuk meg tejföllel, az se baj, ha belenyomtunk egy gerezd fokhagymát. Ilyen módon a tejfölt nem szívja fel a sülő krumpli, sokkal szaftosabb lesz.

 


3 hozzászólás a recepthez: “Reszelővel rakott krumpli”


 1. Aliz/azila says:

  Ez nagyon jó. Én is szoktam reszelve készíteni. Van is egy ilyen kész receptem a gépemben már régebb óta, ma fel is teszem, nehogy a koppintás vádja érjen, bár az jobban hasonlít a megszokott rakott krumplihoz, mint ez. Én csak a krumplit reszeltem. Ha fokhagymát teszek a tejfölbe mennyivel másabb, az ízét leszámítva? Miért nem szívja felé úgy a krumpli?

 2. jókaja says:

  Nem a fokhagymától szívja fel kevésbé, hanem attól, hogy nem sül a tejföl a krumplin, hanem csak a tányéron kerül. rá 🙂

 3. Aliz/azila says:

  :):):) Csak erre nem gondoltam. Látszik, hogy munka közben olvastam el, és nem elég alaposan. Csak az maradt meg bennem, hogy ha benne van a fokhagyma, akkor nem szívja fel annyira a krumpli a tejfölt. 🙂Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos