Spárga mindenféle finomsággal
Lassan kifelé megyünk a spárgaszezonból, ami nem lehet eléggé sajnálni. Egy mutatós előételt hoztam most, ami persze nem csak szép színes, de finom is.
A meghámozott spárgát picit sós, cukros vízben főzzük meg, de épp csak roppanósra.
Miközben fő készítsük el a zöld mártást. Finomra aprított turbolyát, vagy medvehagymát, bazsalikomot, petrezselymet késhegyni keményítővel simára kevert tejszínnel melegítsük forrásig, hogy kissé besűrűsödjön.
Vágjunk jóféle házisonkából hajszálvékony szeleteket. Tegyünk a tányérra pár szál spárgát, csurgassuk meg a mártással és helyezzük rá a sonkaszeletet. Egy hidegtál díszítéséből maradt némi piros kaviár, abból tettem három késhegynyit közéjük. Meglepően jól harmonizál a spárgával, a sós, jellegzetes íze.