Szicíliai olajbogyós narancssaláta

A narancs ezúttal szokatlan szerepben jelenik meg. Ez a recept nem a szokásos édes gyümölcssalátáról szól. Inkább önálló saláta fogásnak ajánlom, előételként nem annyira húsételek kísérőjekép.
2 nagy narancs
2 szál újhagyma
10 szem magozott (fekete) olajbogyó
salátaecet
só, bors, csípőspaprika
A narancsot hámozzuk meg, lehetőleg a külső hártyáját is hámozzuk le a héjával együtt. Vágjuk karikákra és piszkáljuk ki a magjait. A hagymát a zöldjének egy részével együtt vágjuk vastagabb karikákra. Az olabogyót is karikázzuk fel. keverjük össze a hozzávalókat, csepegtessük meg vagy fújjuk be finom ecettel (pl. málnaecet) és daráljunk rá vegyes borsot. Épp csak egy csipet sót szórjunk rá és kevés csípős pirospaprikával díszítsük.
Értesítés az új receptekről
Kövessen twitteren
info kukac jokaja.hu