Szilva a Duna hullámain
A jól bevált sütemény recept adta a kiindulási alapot ehhez a fél-katasztrófához. Tulajdonképp a süti jól sikerült és finom volt, csak látni ne kellett volna. Úgy gondoltam, hogy a szilvához illeni fog egy karamell bevonat a csokimáz helyett. Ízben illett is, de a puding tetejére valahogy kinéző karamellt szerkeszteni közel lehetetlen, legalább is nem sikerült. Végül inkább rászórtam egy kis kókuszreszeléket, ami ápolt és eltakart.
35 dkg vaj
20 dkg porcukor
7 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor
3 ek kakaópor
1 dl tej
magozott apró szilva
A vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, majd egyenként keverjük bele a tojásokat. A lisztbe keverjük el a sütőport és dolgozzuk bele a vajas keverékbe. A felét öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe keverjük bele a tejben elkevert kakaót. Ebből a kakaós masszából öntsünk csigát a sárga tésztára, majd rakjuk ki a szilvával. 180 fokon süssük kb. 25 percig, amíg a tészta nem ragad rá a szilvák között beleszúrt tűre. Közben készítsük el a krémet.
2 cs vaníliás pudingpor
7 dl tej
20 dkg vaj
ízlés szerint cukor
fahéj
Főzzük meg a fahéjjal ízesített pudingot, hűtsük ki, majd keverjük simára benne a vajat. Simítsuk a kihűlt szilvás tészta tetejére és hagyjuk megszilárdulni. Végül ne kísérletezzünk karamell bevonattal, maradjunk inkább a bevált csokimázunknál.
Ez a dunahullám süti? Én azt meggyel “szoktam”…:D