Szilvás joghurt teszt

Kategória: Egyebek, Tejes ételek

Régóta van egy tejes a Fehérvári úti kispiacon, nem rég azonban nyílt egy második is. Nem messze az ismertebbiktől, de a sarokba bedugva kaptak helyet, az erdei gombások szomszédságában. Már múltkor is vásároltam náluk, nem volt kedvem sorba állni. Finom a tejük és sz eddigi legjobb házi vajat ott kaptam.

Ma is mentem „fejni” (három ásványvizes üveg tejet veszek ilyenkor, ami 3 napig talán kitart), ám most újdonságot is találtam: gyümölcsjoghurtot.

A szezonnak megfelelően szilvásat vettem, már csak azért is, mert máshol ilyet még nem láttam.

A címkéje elég egyszerű, kissé milkatehén színű, de engem egyáltalán nem zavar, ha nem kell egy négyszínnyomású, csili-vili csomagolás árát is megfizetnem. A réteges gyümölcsjoghurtok mezőnyében indul, ujjnyi szilvadzsemmel az alján.

Nem elírás, tényleg szilvadzsem van az alján, jókora szilva darabokkal. Igazi, kicsit fahéjas szilvadzsem íze is van, el tudom képzelni, hogy direkt ehhez főzetik valahol, nem tűnt ipari gyümölcsvelőnek.

Mindig megkóstolom magát a joghurtot is, mielőtt lehatolnék a lényegéig. A színén nem látszott, hogy összekeveredett volna, de enyhe faháj illata érződött és édeskésnek érződött. Nem tudom eldönteni, hogy a dzsem édességét vette át, vagy megcukrozták, de az utóbbi teljesen felesleges lenne.

Az összekeverés után is jó benyomást tett. Nem túl (gyanúsan) krémes, olyan állagú, mint a házilag készült joghurt. A dzsemről már írtam, hogy finom, így aztán nem volt meglepetés, hogy együtt is az maradt. Az én ízlésemhez képest kicsit édes, de nem vagyok hiteles, az átlagnál kevesebb cukorral szeretek minden édeset. Nem jegyeztem meg pontosan az árát, de 200 Ft alatt volt.

Egyetlen dolgot lehet hibájául felróni.

Rendkívül rövid a felezési ideje. 😀

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos