Téli töltött paprika, tojás nélküli töltelékkel

Kategória: Disznóhúsok

töltött-paprika-3a

Téli, mert december elején készült, az meg már tél nemdebár. Gondosan befagyasztottunk néhány adag kicsumázott paprikát ilyen célra. Nem mondom, hogy gazdaságosan használja ki a fagyasztót, de kell ilyen is bele. Volt még a tavaly magunk eltette paradicsomléből (idén kimaradt a befőzés), két üveg kissé fakult színű, az pont jó még ehhez.

A májashoz vett disznócomb másik részét használtam a töltelékhez. A daráláskor tárcsát cseréltem a gépben, hogy ne a májashoz való pempővé darálja, hanem kissé darabosabbra.

A hús súlyának kb. negyedrészét kitevő rizst ugyanannyi vízzel mikróban felforraltam és hagytam, hogy felszívja a vizet. Most kerek szemű, rizottónak való rizs került a kezembe, de ugyanilyen jó a pergős, hosszú szeműből is.

A húst megsóztam, borssal, paprikával, majorannával és kakukkfűvel fűszereztem, majd alaposan összegyúrtam, hogy ragacsossá váljon. Belekevertem a megpirított hagymát és az előfőzött rizst. Egyenletesen elkevertem és beletöltöttem a fagyos paprikákba. Lábosba tettem és nyakon öntöttem egy üveg sűrű paradicsomlével. oreganoval, sóval, fokhagymával és bazsalikommal fűszereztem. Kis lángon forraltam fél órán át, majd kihűtöttem és betettem hűtőbe, mert csak másnap volt fellépése.

Az előzetesen megpirított hagymát ismét felmelegítettem, elkevertem rajta 2 ek lisztet és mazt is megpirítottam. A félretolt fedő alól kitöltött paradicsomlével felöntöttem és összeforraltam. Kellett még kevés víz, hogy jó legyen a sűrűsége, majd visszatöltötem a paprikákra. A tűzhelyen nem nagyon volt már hely, hát betettem a 120 fokra bekapcsolt sütőbe, hadd melegedjenek össze. Mikor átmelgedett, visszevettem 70 fokra, hogy ne forrjon és ne kapjon oda, amíg tálalásra kerül a sor.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: