Tojáslikőrös eperdesszert
Sikerült eldugni valamennyit a húsvéti tojáslikőrből?
Remek epres desszertet csinálhatunk vele, pár perc alatt. Igazi tavaszi finomság, ami a melegedő napokon mindenkinél garantált sikert arat.
Ha a gyerekeket még ennyi – szinte csak nyomokban kimutatható – alkohollal se akarjuk megkínálni, az Ő poharaikat vanília öntettel díszítsük. A hozzávalókból, a pohár méretétől függően 6-8 adag tálalható.
0,5 kg eper
2 dl tejszín
kevés tojáslikőr
vanília fagylalt
2-3 evőkanál cukor
csokiforgács
Tisztítsuk meg az epret és vágjuk falatnyi darabkákra. Keverjük össze a cukorral és fél órára tegyük a hűtőbe.
Verjük habbá a behűtött tejszínt, a legegyszerűbben a habszifonba töltve. Tegyünk minden pohárba 1-2 kanálnyi fagylaltot, villával szedjük rá az epret, hogy a leve ne kerüljön rá. Nyomjunk rá tejszínhabot és csurgassuk meg a tojáslikőrrel és az eprek kieresztett levével. A tetejére szórjunk kevés csokiforgácsot, majd azonnal tálaljuk.