Virsli kukoricakabátban, avagy corn dog és egy médiahajó

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok, Egyebek

corn-dog1a

A corn dog az a recept, amivel egy honvággyal küszködő texasinak könnyeket lehet csalni a szemébe. Amúgy remek bulikaja és a kölykök is bármennyit képesek eltüntetni belőle.

Ha jót akarunk magunknak, ne törekedjünk a látványos, hosszú kutyák készítésére, inkább rövid virslit vegyünk, sokkal könnyebb lesz megsütnünk.

20 dkg kukoricadara
10 dkg liszt
1 tk cukor
0,5 tk sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
só, bors, paprika, fokhagyma, chili
1 kg virsli

a sütéshez liszt, olaj és hurkapálca

A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állagúra. A társaság ismeretében fűszerezzük enyhén vagy csípősen a bundának való tésztát. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra és annál fogva forgassuk meg lisztben. Ha ezt kihagyjuk, ne csodálkozzunk, ha a tészta lefolyik a virsliről, nem tapad meg a felületén. Töltsük a tésztát magas pohárba és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire. Az így felöltöztetett virsliket azonnal dobjuk forró olajba és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla. Mustárt és kechupot kínáljunk mellé.

Nyugodtan vegyünk fóliába töltött virslit, csak ne felejtsük lehúzni róla sütés előtt. Nem csak szép egyenes lesz a művünk, de nem kevésbé is veszélyezteti a ruhánkat a köpködésével.

A bélbe töltött húsárú ugyanis veszélyes ellenfél tud lenni, a ruhaszárítókötélhez hasonlóna, lesből támad. Egy régi médiahajón történt, hogy a fontos közönségnek tízórait is tálaltak. A cateringesek valahonnan egész finom debrecenit szereztek és azt osztották a melegentartó edényeikből. Mivel pedig az úri közönség mégse ehette kézzel megmarkolva, csakis késsel, villával, soha ennyi megnyúlt arcú celebet nem láttam, az első villabeszúrás után a mosdó előtt sorbaállni, a nyakkendőt vagy a blúzt törölgetve.

 


5 hozzászólás a recepthez: “Virsli kukoricakabátban, avagy corn dog és egy médiahajó”


 1. szepyke says:

  Én voltam olyan „fogadáson”, ahol töltöttkáposztát tálaltak…
  Mini adagokban. Azt a fanyalgást, pedig milyen jó kaja az.

  Disznók elé gyöngyöt…

 2. jókaja says:

  Jó az bizony, csak nem elég puccos.

 3. Aliz/azila says:

  Gabi!
  Én is elkészítettem ezt a jó kis virslit, sőt csirkével is, és ha nincs ellenedre felteszem az oldalamra, természetesen belinkelve a Te receptedet. Van még néhány recepted, amit már kigyűjtöttem hasonló célzatból, írd meg, ha nem szeretnéd, hogy nálam is fent legyenek. Köszönöm.:)

 4. Raya says:

  Szia!

  Jól értem, hogy a virslit előtte nem kell megfőzni, hanem nyersen kell a tésztába mártani?

  Köszi előre is a receptet! 😀

 5. jókaja says:

  Jól értetted! A virsli és az összes többi vörösáru (parizer, stb.) már megfőtt a gyártás során alkalmazott hőkezelés közben. Ezért amikor „megfőzzük”, tulajdonképp már csak melegítjük, mert nem nyers.Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos