Virsli kukoricakabátban, avagy corn dog és egy médiahajó

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Disznóhúsok, Egyebek

corn-dog1a

A corn dog az a recept, amivel egy honvággyal küszködő texasinak könnyeket lehet csalni a szemébe. Amúgy remek bulikaja és a kölykök is bármennyit képesek eltüntetni belőle.

Ha jót akarunk magunknak, ne törekedjünk a látványos, hosszú kutyák készítésére, inkább rövid virslit vegyünk, sokkal könnyebb lesz megsütnünk.

20 dkg kukoricadara
10 dkg liszt
1 tk cukor
0,5 tk sütőpor
1 tojás
2,5 dl tej
só, bors, paprika, fokhagyma, chili
1 kg virsli

a sütéshez liszt, olaj és hurkapálca

A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állagúra. A társaság ismeretében fűszerezzük enyhén vagy csípősen a bundának való tésztát. A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra és annál fogva forgassuk meg lisztben. Ha ezt kihagyjuk, ne csodálkozzunk, ha a tészta lefolyik a virsliről, nem tapad meg a felületén. Töltsük a tésztát magas pohárba és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire. Az így felöltöztetett virsliket azonnal dobjuk forró olajba és süssük meg szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla. Mustárt és kechupot kínáljunk mellé.

Nyugodtan vegyünk fóliába töltött virslit, csak ne felejtsük lehúzni róla sütés előtt. Nem csak szép egyenes lesz a művünk, de nem kevésbé is veszélyezteti a ruhánkat a köpködésével.

A bélbe töltött húsárú ugyanis veszélyes ellenfél tud lenni, a ruhaszárítókötélhez hasonlóna, lesből támad. Egy régi médiahajón történt, hogy a fontos közönségnek tízórait is tálaltak. A cateringesek valahonnan egész finom debrecenit szereztek és azt osztották a melegentartó edényeikből. Mivel pedig az úri közönség mégse ehette kézzel megmarkolva, csakis késsel, villával, soha ennyi megnyúlt arcú celebet nem láttam, az első villabeszúrás után a mosdó előtt sorbaállni, a nyakkendőt vagy a blúzt törölgetve.

 

%d blogger ezt szereti: