Zsenge tökfőzelék kis csavarral

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Húsmentes fogások, Kímélő ételek, diéta

Most már nem csak tölteni valóan zsenge, apró tököcskék vannak a piacon, hanem gyalulhatóra nőttek is. Kedvenc savanyúságosunknál mindig van egészen frissen gyalulva is, így aztán különösebb munka nélkül főzhető meg ez a villámgyors főzelék.

Ezen most egészen hagyományos fasírtgolyók voltak, de hústalan napokra a gombafasírt lehet az igazi feltétje.

1 kg gyalult tök
1 paradicsom
1 kisebb zöldpaprika
1 fej hagyma
késhegynyi pirospaprika
1 evőkanál borecet
1 csokor petrezselyemzöld

2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

A reszelt vagy a forgókésesben egész finomra aprított hagymát, kevés olajon pároljuk üvegesre. Szórjuk rá a pirospaprikát és azonnal tegyük rá a tököt, amit sózzunk meg és saját levén pároljuk. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot és a paprika csíkokat is. Öntsük rá a borecetet, ez segít egyben tartani a tök szálakat.

Amikor megpuhult, amihez nem kell több 8-10 percnél, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a tejfölben elkevert liszttel habarjuk be. Egy rottyantás után már tálalhatjuk is. Keményvonalas tökfőzelék rajongók másnap reggel a hűtőben járnak rá.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: