Cukkínis tészta
Hamarosan jön a friss cukkíni. Ez egy gyors recept, akár egytálételként vacsorára is megteszi.
A megmosott cukkínit vékony karikrára vágom. Ha nagyobb adag készül, előveszem a gépet, és egyenletesre gyalultatom vele. Egy kisebb fej hagymát is vékony karikákra vágok, és egy serpenyőben halványsárgára pirítom. Rádobom a cukkínit, sózom, és együtt puhára párolom. Megszórom csipetnyi fehérborssal, szerecsendióval és ha éppen kedvem van, egy kis gyömbérrel.
Közben egy fazékban kifőzöm a tésztát, ehhez a fordos kocka vagy a farfalle masni a kedvencem.
A tálaló edénybe beleütöm 4 tojás sárgáját, összekeverem egy adag reszelt sajttal, az se baj ha ez parmezán. Hozzákeverem a kifőtt tésztát, belekeverem a hagymás cukkínit, és a tetejére is szórok egy kis sajtot, díszítésül. Akkor jó, ha kicsit tocsogós, nem száraz. Akitől ellestem, tejszínnel dúsította a tojássárgákat. Szerintem elég a tészta főzővizéből lehet pár evőkanálnyival szaftosítani.