Csokiöntet házilag – last minute ajándék
Nagyon csokis, és a benne levő cukor ellenére sem túl édes, sűrűn folyós öntet, ami csokisabb ízű az összes boltinál. Akár fagylaltra, akár süteményre locsolva, vagy forró tejben elkeverve nagyon finom, illatosan csokis – amolyan csokifüggőknek való. Nem utolsó sorban se színezék, se aroma se semmi más kellemetlen dolog nincs benne – és még jóval olcsóbb is.
2,5 dl víz
20 dkg cukor
12,5 dkg sötét holland kakaópor
1 szál vanília
1 rúd fahéj
csipet só
Tegyük egy fazékba a cukrot, vizet, fahéjat és a sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban levőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forraljuk fel és habverővel keverve szórjuk bele a kakaót. Folyamatosan keverve főzzük 5 percig, majd töltsük széles szájú üvegbe. Kihűlés után besűrűsödik.
Köszönöm ezt az isteni receptet 🙂 én úgy csináltam hogy fahéjt meg vaníliát nem raktam bele de nagyon jó lett meghűtve istenii :))
Köszönöm a receptet!! Kipróbáltam,és mennyei lett!!! 😛
Szia! Nagyon finomnak tűnik ez a recept csak egy kérdésem lenne, hogy meddig áll el? Ha jól gondolom az összetevőkből kiindulva egyáltalán nem romlandó. Hűtőben kell tárolni?
Köszi a válaszod!!!
Nagyon hamar, nagyon finom