Csokiöntet házilag – last minute ajándék

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Desszertek, Egyebek

csoki-ontet-1aNagyon csokis, és a benne levő cukor ellenére sem túl édes, sűrűn folyós öntet, ami csokisabb ízű az összes boltinál. Akár fagylaltra, akár süteményre locsolva, vagy forró tejben elkeverve nagyon finom, illatosan csokis – amolyan csokifüggőknek való. Nem utolsó sorban se színezék, se aroma se semmi más kellemetlen dolog nincs benne – és még jóval olcsóbb is.

2,5 dl víz
20 dkg cukor
12,5 dkg sötét holland kakaópor
1 szál vanília
1 rúd fahéj
csipet só

Tegyük egy fazékba a cukrot, vizet, fahéjat és a sót. Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban levőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is. Forraljuk fel és habverővel keverve szórjuk bele a kakaót. Folyamatosan keverve főzzük 5 percig, majd töltsük széles szájú üvegbe. Kihűlés után besűrűsödik.

 


4 hozzászólás a recepthez: “Csokiöntet házilag – last minute ajándék”


  1. Floransz says:

    Köszönöm ezt az isteni receptet 🙂 én úgy csináltam hogy fahéjt meg vaníliát nem raktam bele de nagyon jó lett meghűtve istenii :))

  2. Magyi says:

    Köszönöm a receptet!! Kipróbáltam,és mennyei lett!!! 😛

  3. Bea Birta says:

    Szia! Nagyon finomnak tűnik ez a recept csak egy kérdésem lenne, hogy meddig áll el? Ha jól gondolom az összetevőkből kiindulva egyáltalán nem romlandó. Hűtőben kell tárolni?
    Köszi a válaszod!!!

  4. maresz says:

    Nagyon hamar, nagyon finomÍrjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos