Csirkemell csíkok sajtmártásban – gyors vacsora

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Szárnyasok, Tejes ételek

csirkemell-csikok-sajtmartasban

Ez a negyedórás vacsorák egyik jó példája. A negyed órához persze hozzá tartozik, hogy a köretnek tálalt gombás rizs maradék formájában várta fellépését a hűtőben. A csirkemell filét is épp csak fel kell csíkozni, sok munka nincs vele. Mivel ehhez a recepthez még hagymát sem kell aprítani, pirítani, tényleg nagyon hamar kész van. A serpenyőn kívül, amiben készül, csak egy tányér kell, amire kitehetjük az elősütött húscsíkokat.

0,5 kg csirkemell
20 dkg (vegyes) reszelt sajt
olaj
tej
liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió

A húst úgy csíkozzuk fel, hogy a rostjaira merőlegesen vágva, rövidre vágjuk azokat, így puhább, omlósabb lesz, mint ha hosszában futnának benne a rostok.

Reszeljük le a sajtot, nekem most trappista és valami füstölt sajt akadt a kezem ügyébe. Utóbbinak a héja nem olvad meg, sötét darabkák formájában úszik majd a mártásban, de engem nem zavar.

A húst kevés olajon, több részletben, erős lángon pirítsuk körbe, majd tegyük ki egy tányérba. Ha kell, kevés olajat adjunk még a serpenyőbe, nyomjuk bele a fokhagymát és keverjünk el benne 2 ek lisztet. Addig melegítsük, amíg fehéren felhabzik, ekkor több részletben öntsük fel hideg tejjel, és keverjük simára. Addig pótoljuk a tejet, amíg felforralva sűrű mártást kapunk. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, és öntsük bele a reszelt sajtot. Kis lángon, kevergetve olvasszuk meg, majd tegyük vissza bele a húst. Két percig forraljuk együtt, és kóstoljuk meg, hogy elég sós-e. Ha nem, most sózzuk csak meg, a sajt sem sótlan, ne sózzuk el.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Csirkemell csíkok sajtmártásban – gyors vacsora”


  1. Virag Puksa says:

    anya holnapra rendelem

  2. Nikolett Hollo says:

    Isteni lett!!! A ferjem imadni fogja;)Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos