Részeges zserbó bonbon

Kategória: Desszertek, Technikák - trükkök

zserbo-bonbon-0a

Első kísérletnek egész jól sikerült formába önteni. A forma 3 – 400 Ft-os szilikon jégkocka fagyasztó volt, fogásra meglehetősen tapadós felülettel. Ez persze csak otthon, kicsomagolás után derül ki, ennyiben zsákbamacska. A két forma között jelentős különbség volt az eredményt tekintve.

zserbo-bonbon-1a

Mindkettőbe két réteg csokit kentem, közben a hűtőben ráfagyasztva az első réteget. A kagyló alakúból mind a 12 hibátlanul kijött, az almásból 4 db-ot sürgősen ellenőrzési célú lenyelésnek kellett alávetni. A dolog a két alak különbözősége miatt van, az almák teteje (a formában ez az alja) lapos, könnyebben betörik amikor kiügyeskedném belőle.

zserbo-bonbon-2a

A bonbonok elkészítése a sokak által megénekelt kétszeri ecseteléssel indult. Miközben hűlt, egy kis marék diót 2 ek porcukorral bedobtam az aprítóba, és egész finomra összedaráltam. Tettem hozzá 3 ek baracklekvárt a gondosan őrzött befőzésből, és reszelt narancshéjat, ezekkel is összeforgattam. Tekintettel arra, hogy ezt kiskanállal a formákba kell tudni tölteni, ahol lehetőleg buborék nélkül el kéne terüljön benne, sűrűnek ítéltem. Mielőtt pár evőkanál vizet öntöttem volna hozzá, megvilágosodtam: van még a pálinkás üvegben barackpálinka. Azt is töltöttem bele, de mivel kevés volt az elképzelt krémességhez, berúgatni meg senkit sem akartam volna, került bele 1 ek citromlé is. Gyorsan elmentem a konyha környékéről is, amíg betölthetővé fagytak a csokiformák, hogy biztos maradjon a diókrémből.

Mokkáskanállal csöpögtettem a formákba, de csak félig, mert még a nagyszemű fekete mazsolának is kellett a hely. Miután azok is a formába kerültek, a kiskanállal teletöltöttem a sokadszor is megolvasztott csokiból a formákat.

Pár óra hűlés után jött a nagy pillanat. Kihasználva a szilikon rugalmasságát, először alaposan meghúzgáltam, hogy elváljon a gumi a csokitól, aztán nyomkodtam ki a bonbonokat. A kiformázott darabokat szigorúan csak száraz, vastag gumikesztyűvel fogjuk meg, ha csak nem akarjuk az ujjlenyomatunkat is ajándékba adni.

 
 • - x -

 • HAVONTA!

  Töltse le, ingyenes!!

 • Beszélgetés

   None Found
 • Eddigi látogatók

  Ha ez látszik, már megint sztrájkol a számláló :-(
 • Fontos


%d bloggers like this: