Valami elindult…

Kategória: Egyebek

Sok nemzetet, országot azonosítanak valamelyik kedvelt ételükkel. Ahogy Olaszországról első helyen a tésztafélék jutnak az eszünkbe, úgy juthat a turisták eszébe a gulyásról Magyarország.

Tényleg az eszükbe jut?

Az idegen nyelvű gasztro-weboldalakat elnézve ez egyáltalán nem biztos. Annyiféle más nemzethez kötött gulyás recept kerül nyilvánosságra, hogy egyáltalán nem látják emblematikusan magyar ételnek.

Sok egyéb gondolat mellett ez volt az egyik meghatározó, amikor Csíki Sándor meghirdette az I. Nemzeti Gulyás Napot.

Gyors kommentelés során kialakult már a dátuma is: augusztus 28. Ez a vakációzáró hétvégi nap jó alkalom lehet akár bográcsolásra, akár konyhában főzésre. Hívjuk meg a családot, a barátokat és az együttlétet használjuk ki gulyás vagy valamelyik közeli rokona – pörkölt, paprikás, halászlé – főzésére.

Aki blogot ír, az után számoljon be róla, hadd lássuk mennyi változata is forog közkézen. Aki teheti, szervezzen nagyobb rendezvényt, ahol sokan megfordulva főzhetik, ehetik.

Biztos vagyok benne, hogy ezzel hozzá tehetjük a magunk kis részét ahhoz a hatalmas munkához, ami a magyar konyha régi fényének felelevenítését célozza. Mindennek nem csak az idegenforgalomban lesz hozadéka, de az országról pozitív képet terjesztve, áttételesen mindannyiunk hasznára válhat.

Miért ne támogatnánk egy ilyen hasznos kezdeményezést, ha ráadásul még finom is?

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos