Zellerkrém leves
Ez a “nem kell mindig húsleves” project egyik állomása.
Igazság szerint mindannyian szeretjük és már rég volt. Nagyon szépnek tűnő zellert hoztam a piacról, ami felvágva már nem volt annyira szép, de azért a nagyja használható.
Töredelmesen bevallom, hogy semmiféle levesbetétet sem készítettem hozzá, bizony gyári sült borsóval ettük. Ennyi E csak belefér.
1 nagyobb fej zeller
2 kisebb krumpli
víz
tej
só, szerecsendió
A megpucolt zellert aprítsuk fel, a legegyszerűbb csíkokra gyalulni. Fele tej, fele vízben tegyük fel főni. Tegyük hozzá a hasonlóképp aprított krumplit, sózzuk meg és egy késhegynyi szerecsendióval ízesítsük. Nem kell negyed óra se a teljes megpuhulásához, ekkor a botmixerrel dolgozzuk simára. Lehet kevés tejszínnel gazdagítani, ha senki epéje sem tiltakozik ellene.