Gábor Áron kedvence

Kategória: Belsőségek, Disznóhúsok

12 dkg zsír
15 dkg vöröshagyma
15 dkg füstölt kolbász, v. gyula
15 dkg gomba
15 dkg máj
15 dkg zöld paprika
15 dkg velő
6 db tojás
1 köteg petrezselyem zöld

80 dkg felszeletelt karaj
liszt

A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben apró kockára vágjuk a kolbászt, a gombát, a májat, a zöldpaprikát, a velőt, esetleg 2-3 tojást megfőzünk és azt is feldaraboljuk. A petrezselyem zöldet apróra vágjuk. Ha a vöröshagyma kissé megpirult, akkor a következő sorrendbe rakjuk hozzá az előbb felsorolt anyagokat, melyet egy kicsit mindig pirítunk. Gombát, amíg a levét el nem fövi, gyulai kolbász, májat, zöldpaprikát, és a velőt. Ha a velő is szépen kifehéredett, akkor a kemény tojás kockákat. Most a 6 tojást felverjük egy kicsit sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a raguhoz. Lágyra sütjük lassan kevergetve.
Közben a hús szeleteket kiverjük, sózzuk, lisztben megforgatjuk, és kevés zsíron hirtelen pirosra sütjük. Tányérra szedjük szeletenként, a raguból annyit veszünk, hogy belepje a húst, s szalma burgonyával tálaljuk. A végén megszórjuk petrezselyem zölddel.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos