Fűszeres karajtekercs

Kategória: Disznóhúsok, Hideg ételek

karaj-tekercs-talonSokféle ízesítéssel készült már el ez a recept. Nagy előnye, hogy frissen is finom, ha pedig marad belőle, szépen mutat egy hidegtálon, vagy a reggeliző asztalon. A képen is egy ünnepi reggelihez terítettünk. A tálon levők közül csak a sajtok nem házilag készültek.

Egy darab kicsontozott karaj tetejéről fejtsük le a széles, fehér hártyát. A teljesen megtisztított húst fektessük deszkára és kerítsük elő a leghosszabb pengéjű késünket, amit tisztességgel megéleztünk. Csigavonalban vágjuk végig, hogy kiterítve egy lapot kapjunk. Ahol vastagabb maradt, nagyon óvatosan megveregethetjük, de vigyázzunk, ne szakítsuk ki. Dörzsöljük be sóval, szórjuk meg fűszerekkel. Itt ne fogjuk vissza fantáziánkat. Mindenféle kedvünkre való változatot kipróbálhatunk, Nálunk a fokhagymás, szerecsendiós, szegfűborsos a kedvenc, de készült már zöldfűszeres is. Csavarjuk fel a húst és kötözzük össze, hogy szép formája legyen. Tegyük sütőzacskóba és 180 fokon süssük 40 percig. Utána vágjuk fel a zacskót – nagyon óvatosan, nehogy leforrázzuk a kezünket a kicsapó gőzzel – és süssük pirosra.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos