Túró barna huzatban

Kategória: Sütemények

kakaos-turos1aEhhez a sütihez annyi közöm van, hogy nem bírtam neki ellenállni. Konyhás találkozóra hozták GKatiék, komoly sikert aratva vele. Az eredeti recept mennyiségeit átszámoltam, mert az két nagyobbacska őzgerinc formára szólt, és ritkán kell akkora adagot készíteni. Bár ahogy a fogyás sebességét elnéztem …

5 dkg vaj
1 ek cukor
1 tojás sárgája
2 ek kakaópor
10 dkg liszt
késhegyni szódabikarbóna
esetleg tejföl

Keverjük habosra a vajat a cukorral és a tojás sárgájával. Dolgozzuk bele a kakaót, majd szitáljuk bele a lisztet, amiben lekevertük a szódabikarbónát. Ha nagyon kemény lenne a tésztánk kanálnyi tejföllel lazítsuk. nyújtsuk nagyon vékonyra és béleljünk ki vele egy formát. Úgy tegyük bele, hogy az egyik hosszanti oldalán lógjon túl annyira, hogy majd befedhessük vele.

0,25 kg túró
2 tojás
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 ek gríz

A túrót keverjük simára a tojások sárgájával, a cukorral és a grízzel. Keverjük bele a citromhéjat és a vaníliás cukrot is. Verjük fel a 3 tojás fehérjét (a tésztából is maradt egy) és a kemény habot keverjük a túróba. Töltsük a tésztával bélelt formába, hajtsuk rá a tésztát és alaposan nyomkodjuk össze a szélét. A tetejét alaposan szurkáljuk meg egy villával, nehogy kirepedjen sütés közben. 160 – 170 fokon süssük kb. 50 percig, akkor végezzünk tűpróbát.

Pár perc hűlés után borítsuk ki a formából, és ha teljesen kihűlt szépen szeletelhetjük. Aki szereti, nem rontja el, ha a túróba mazsolát vagy pl. cukrozott narancshéjat tesz.

 


2 hozzászólás a recepthez: “Túró barna huzatban”


  1. Mravikné Brátán Gyöngyi says:

    Gratulálok a recepthez! Isteni volt!

  2. Maimoni says:

    Ifjú korom kedvenc süteménye volt, aztán elvesztettem a receptet és meg is feledkeztem róla. Most majd újra elkészítem, köszi a receptet!



Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos