A legegyszerűbb kávélikőr – nem reggeli indító

Kategória: Alkoholos italok

Nemrég többen elmesélték, mivel indítják a napjukat. Szepyke körkérdésére a legtöbben kávéval válaszoltak.

Nos kávé ez is, de egész más műfaj, nem kifejezetten reggeli önindítózásra való – bár az aratópálinkát kedvelők számára szóba jöhet.

Kevés ennél egyszerűbben elkészíthető italt tudok elképzelni, ami a kávékedvelők körében biztos siker. Mivel semmilyen fűszer sem kerül bele, fontos, hogy jó kávét használjunk, hiszen csak az határozza meg a kész ital aromáját.

Egy üveg vodkát töltsünk széles szájú üvegbe. Szórjunk bele egy marék jóféle babkávét és 20 dkg barna cukrot. Gondosan zárjuk le és naponta felrázva oldjuk fel benne a cukrot. Pár nap alatt feloldódik, és addigra szép barna, átlátszó lesz a likőrünk. Teaszűrőn szűrjük le és el is készültünk. A cukorból inkább kevesebbet adjunk hozzá első körben, és ha keserű, pótoljuk. A szükséges mennyiség erősen változik a kávé pörkölésétől és az ízlésünktől.

Használhatunk darált kávét is, azzal még hamarabb elkészül, de nehezebb tisztára, zaccmentesre leszűrni. Igazából csak nevében likőr, de meglehetősen erős ital, kellő óvatossággal szabad csak nyalakodni belőle.

 


1 hozzászólás a recepthez: “A legegyszerűbb kávélikőr – nem reggeli indító”


  1. Podruzsik says:

    Hegedűtanár keresztanyám a fele kávé – fele cseresznye (feketecimkés, ha még mond ez valamit) változatot vitte magával szereplésre, turnéra, lámpaláz ellen. Egy slukk után a keze remegés nélkül ejtette a vonót a húrra…Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: