Bemutatom a játékunkat

Kategória: Egyebek

Kérem szépen Ő az. Akinek első pillantásra nem lenne világos, megsúgom, hogy ez egy száraztészta gyúrására és nyújtására szolgáló csodamasina.

A tetején levő keverőtálba bele kell ütni a tojásokat, hozzáadni a lisztet, aztán bekapcsolni. El nem kapkodja, de van ideje dolgozni. Szép komótosan összegyúrja a tészta gombócot. Akár benne is lehet pihentetni egy kicsit, hiszen a fedele alatt nem fog kiszáradni.

Utána az elején levő felső hengerek között, több menetben átengedve hosszú csíkot nyújt, amit aztán az alsó, cserélhető hengerek között szélesebb, vagy keskenyebb metéltre vág. Ezek már nem sokban különböznek a kézi hajtású tésztagépek működésétől, legfeljebb annyiban, hogy két kézzel lehet igazgatni a tésztalepedőt.

Aki evett már frissen, házilag készült főtt tésztát, tudja értékelni a különbséget a legjobb bolthoz képest is. Egyszerűen a szárítás kimaradásától is más.

Tudom, hogy egy ilyen nem alap tartozéka egy átlag konyhának, én se gondoltam, hogy valaha kerül ilyen a házba. Egyszer rátaláltam egy keveset használt darabra az ebay oldalain, amit végül olyan áron sikerült megvennem, amiért idehaza csak egy kézi tekerőst kapnék, és ebben már a szállítás is benne volt. Szerintem  egyszerűen szerencsém volt. Nem tudom a súlya és a várható élettartama között van-e összefüggés, de ha van, ez alighanem örök életű lesz, olyan nehéz.

 

%d blogger ezt szereti: