Bemutatom a játékunkat

Kategória: Egyebek

Kérem szépen Ő az. Akinek első pillantásra nem lenne világos, megsúgom, hogy ez egy száraztészta gyúrására és nyújtására szolgáló csodamasina.

A tetején levő keverőtálba bele kell ütni a tojásokat, hozzáadni a lisztet, aztán bekapcsolni. El nem kapkodja, de van ideje dolgozni. Szép komótosan összegyúrja a tészta gombócot. Akár benne is lehet pihentetni egy kicsit, hiszen a fedele alatt nem fog kiszáradni.

Utána az elején levő felső hengerek között, több menetben átengedve hosszú csíkot nyújt, amit aztán az alsó, cserélhető hengerek között szélesebb, vagy keskenyebb metéltre vág. Ezek már nem sokban különböznek a kézi hajtású tésztagépek működésétől, legfeljebb annyiban, hogy két kézzel lehet igazgatni a tésztalepedőt.

Aki evett már frissen, házilag készült főtt tésztát, tudja értékelni a különbséget a legjobb bolthoz képest is. Egyszerűen a szárítás kimaradásától is más.

Tudom, hogy egy ilyen nem alap tartozéka egy átlag konyhának, én se gondoltam, hogy valaha kerül ilyen a házba. Egyszer rátaláltam egy keveset használt darabra az ebay oldalain, amit végül olyan áron sikerült megvennem, amiért idehaza csak egy kézi tekerőst kapnék, és ebben már a szállítás is benne volt. Szerintem  egyszerűen szerencsém volt. Nem tudom a súlya és a várható élettartama között van-e összefüggés, de ha van, ez alighanem örök életű lesz, olyan nehéz.

 


6 hozzászólás a recepthez: “Bemutatom a játékunkat”


 1. szepyke says:

  Azt hittem, hogy nyomtató. 🙂

 2. Valami közelebbi infó? Márkanév vagy ilyesmi? Nagyon megmozgatta a fantáziámat.

 3. jókaja says:

  Típusszámot nem írok, mert használt gépként vettem, ma már nyilván egész más szám alatt fut.
  A gyártó UNOLD.

 4. Napmátka says:

  Micsoda szépség! Az eBay tényleg sokszor szerencse dolga, én is remek dolgokat vettem már ott. Nagyon kíváncsi leszek a tapasztalataidra. Lefotózhatnád “játék” közben is, illetve a végterméket!

 5. Tündér says:

  Én is elsőre azt hittem, hogy nyomtató:)) Jó kis szerkezet!

 6. Marica says:

  Ezt a változatot nem ismertem, de rögtön felismertem, hogy tésztagépről van szó. Nekem a hagyományos kézi van már vagy 30 éve, rengeteg tésztát készítettem vele.
  Ez nagyon okos kis gép, hogy a gyúrást is megcsinálja! 🙂Írjon megjegyzést


 • - x -

 • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

 • Fontos


%d bloggers like this: