Cseresznyés chutney

Kategória: Befőzés, Egyebek

cseresznyecsatni1Kezdő chutneyfogyasztókat is el lehet kápráztatni ezzel a nem túl csípős különlegességgel. Csak bors és gyömbér adja az erejét, ami mindkettő könnyen adagolható. Nagyon szeret sajtok kísérője lenni, azokban viszont nem válogatós. Ugyanolyan finom egy friss kecskesajttal, mint egy kékpenészessel vagy egy Manchegoval.

0,5 kg cseresznye
5 dkg cukor
bors
gyömbér
fahéj
3 ek borecet

Mossuk meg és magozzuk ki a szép érett, fekete cseresznyét. Forraljuk fel az ecettel és időnként kavargatva kezdjük sűrűre főzni. Amikor sűrűsödik, adjuk hozzá a cukrot, a mokkáskanálnyi fahéjat, őröljünk rá feketeborsot és reszeljünk bele jó hüvelykujjnyi gyömbért. Folyamatosan keverve főzzük tovább, amíg besűrűsödik és a cseresznyék szétfőttek. Töltsük apró üvegcsékbe, zárjuk le és fejreállítva hagyjuk kihűlni.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos


%d bloggers like this: