Csirkecsíkok hagymás palacsintatésztában
 Egyszerű, változatosan készíthető és kiadós, ráadásul a család mindig vevő rá. Egy méretes csirkemellből, megfelelő körettel kijön egy ebéd négy emberre. Hidegen, markánsabban fűszerezve, mindenféle tunkolós mártásokkal, borozós-sörözős este kísérője is lehet.
Egyszerű, változatosan készíthető és kiadós, ráadásul a család mindig vevő rá. Egy méretes csirkemellből, megfelelő körettel kijön egy ebéd négy emberre. Hidegen, markánsabban fűszerezve, mindenféle tunkolós mártásokkal, borozós-sörözős este kísérője is lehet.
A csirkemellet vágjuk hosszú, vékony csíkokra és enyhén sózzuk meg. Készítsünk két tojásból palacsintatésztát, kb. 2 dl tejjel. Sózzuk, borsozzuk és keverjünk bele egy kis fej reszelt, vagy nagyon apróra vágott hagymát, ízlés szerint néhány gerezd fokhagymát.
Keverjük bele a palacsintatésztába a húscsíkokat. Serpenyőben forrósított olajba tegyük egymástól olyan távolságra a húsokat, hogy ne érjenek össze, különben nem csíkjaink lesznek, hanem lepényünk. Hamar megsül és a vékony csirkehús pont omlóssá is válik ennyi idő alatt. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a kicsöpögő olajat felszívhassa. Szerintem a krumplipüré a legjobb köret, ehhez is, de lehet kétfelvonásos sültkrumplival is kínálni, ha már úgy egyszer olajban sütünk.
 Értesítés az új receptekről
Értesítés az új receptekről  Kövessen twitteren
Kövessen twitteren  
     info kukac jokaja.hu
 info kukac jokaja.hu
Nálam ilyen a fűszeres hús. Az nincs csak lisztben forgatva, de mindig kihúz a slamasztikából. Akár hidegen, akár melegen!