Eper és brie – Aphrodité csemegéje – VKF XXXIV.
Aphrodité napján akár könnyű, különleges előételként, akár pihentető köztes fogásként kínálhatjuk. Megfelelő tálalásban közös tálból csipegetve, vagy éppen egymást etetve fokozható az „Aphrodité-faktora”.
Mivel összesen négy hozzávalóból áll, fontos a kiváló minőségűek használata. Olyan sajtot válasszunk, ami már nem túrósan töredezős, de még nem jelentek meg az érés sárgás foltjai a héján. Az ilyennek enyhe, sima íze van, ezzel illik legjobban az eperhez.
30 dkg eper
20 dkg brie sajt
néhány evőkanál tokaji aszú
frissen durvára darált vegyes bors
Lehetőlen nem túl nagy szemű, egyenletes méretű epret vegyünk. Mossuk és tisztítsuk meg, majd alaposan csöpögtessük le. Akát tálcán szétterítve is száríthatjuk.
A sajtot vágjuk egyenletes méretű kockákra. Keverjük össze a félbe, negyedbe vágott eperrel és locsoljuk meg a borral. Daráljunk rá durva borsot. Egyenlő arányban szoktam keverni piros, fehér, zöld és fekete borsot, azzal töltöm meg a darálót.
Ó, nyami 🙂 Elfogadnék egy nagy tányérral…
Nahát, micsoda kombináció! Nagyon tetszik.