Erdélyi rakott káposzta

Kategória: Disznóhúsok, Egytálételek

10 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
80 dkg darált sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt házikolbász, (lehet parasztkolbász is)
15 dkg rizs
2-2,5 kg savanyú aprókáposzta

bors
pirospaprika
csombor
2 pohár tejföl

A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kevés ideig kevergetjük és beletesszük a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk és 10 – 12 percig pároljuk.
A szalonnát metéltre vágjuk, kiolvasztjuk, majd zsírjából kiszedve félre tesszük. A karikára szeletelt kolbászt a szalonna zsírjában megfuttatjuk. Ha kész a hús megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a tepertőt és a kolbászt zsírostól és jól összekeverjük. A rizst forrásban levő sós vízbe feltesszük főni, ha kész leszűrjük és a húshoz keverjük. Az aprókáposztát szintén főzzük 20 percig majd leszűrjük és a felét kizsírozott lábasba simítjuk. Aztán a húsos rizst öntjük és simítjuk a káposztára. Meghintjük csomborral és rátesszük a káposzta másik felét. Tetejére  a tejfölt rásimítjuk – lehet a közibe is tejfölt tenni – pirospaprikával meghintjük és sütőbe tesszük. 1,5 óráig pirítjuk, ha szép piros, akkor kivesszük a sütőből, 10 perc múlva tortaszeletre vágjuk és tányérra adagoljuk.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos