Gesztenye fagylalt vagy parfé rumos csokiöntettel
A cím igényel némi magyarázatot. A recept ötletadó eredetijét Tücsökbogárnál láttam. Nem lévén fagylaltgépem gondoltam kapóra jön. Azonban amikor a hozzávalókat elolvastam, láttam, hogy ennyi curkos tejet és ennyi zsíros tejszínt biztos nem rakhatok bele, még ha ezektől marad is krémes.
A hozzávalókat kissé „karcsúsítva” állt elő ez a finomság, amit eleve formában fagyasztottam, hogy parféként tálalhassam. A rumos csokiöntet remekül egészítette ki a gesztenye ízét.
25 dkg gesztenyemassza
1 tubus sűrített tej
2 dl tejszín
1 löttyintés whiskey vagy Baileys
5 dkg keserűcsoki
2 dkg kókuszzsír (elmaradhat)
1 löttyintés rum
Hagyjuk kiolvadni a gesztenyemasszát és szétmorzsolva tegyük tálba. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt és gépi habverővel keverjük simára. Végül ízesítsük az itallal, amit persze hagyjunk el, ha gyerek is lesz az asztalnál. Töltsük szilikonos forma mélyedéseibe ét tegyük 3-4 órára a fagyasztóba.
Az öntethez óvatosan olvasszuk össze a csokit a kókuszzsírral és a rummal. Közvetlenül tálalás előtt öntsük a parféra, hogy ne keményedjen ropogóssá – persze úgy se rossz.
Milyen szép így formába téve. 🙂