Hideg fokhagymapuding
Viszonylag ritkán kerül asztalra előétel, inkább levessel kezdődik az étkezés. Ez a recept nem csak előételként tálalható, de hidegtálas asztalra is kerülhet, a társaság húskerülő tagjainak örömére. Jó példája annak, hogy lehet szinte semmiből érdekes fogásokat varázsolni.
4 öregedő zsemle (35 dkg fehérkenyér bele)
2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás
2 fej fokhagyma
1 tk sütőpor
só, bors
Vágjuk kockákra a zsemlét és forrázzuk le a tejjel. Pár perc áztatás után keverjük sima péppé. A puha vajat dolgozzuk össze a tojások sárgájával, majd keverjük össze a zsemlepéppel. Amikor kihűl, fűszerezzük meg és dolgozzuk bele a sütőport. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a masszába. Kikent, morzsával beszórt formába töltve, forró vízzel telt tepsibe állítva gőzöljük a 160 – 180 fokos sütőben egy órán át. Kihűlés után szeleteljük fel és tálaljunk mellé mustármártást.
olvasom ezeket a recepteket, és isteni nek találom, de hiányzik a tepsük nagysága. És mint tudjuk nem mindegy! Kérem irják hozzá mindhez, mekkora cm! mibe tegyük.
Köszönöm Vali