Luxusfogás maradékból – tojáslepény pirított spárgával
Félreértések megelőzésére: se nem dicsekszem, se nem sajnáltatom magam. Egy másik ételhez kellett vegyek egy-egy csomag fehér és zöld spárgát, ami így márciusban tényleg luxus. Ennél nagyobb luxus már csak az lett volna, ha a megmaradt néhány szálat kidobom. Ilyet semmilyen étellel se szoktam tenni, inkább csináltam egy gyors vacsorát belőle. Egyúttal egy új ízt is felfedeztem, a pirított spárgáét. Nem mintha a főtt spárga nem lenne önmagában is az egyik legfinomabb zöldségféle (létezik fehérségféle is?), de érdemes kipróbálni vajon pirítva is.
Szerintem a legtöbben már a kép alapján el tudnák készíteni, olyan szemtelenül egyszerű, hogy receptnek se merném nevezni.
A spárgát centis darabokra vágtam. Nem voltak megfőzve, csak blansírozva, félig tehát nyersnek számítottak. Kevés vajat olvasztottam és csipetnyi sóval megszórva párolni, pirítani kezdtem. Amikor már elvesztette nyers állapotát, ráöntöttem a felvert tojásokat, és rántotta módjára megsütöttem.
Ezt a képet csak azért teszem ide, hogy megmutassam, mit lehet tenni, ha párolni kell akkora serpenyőben, ami nagyobb az összes fedőnknél.
Tépni kell egy darab alufóliát.
Van még egy előnye: nem kell elmosogatni.