Mazsolás krémtúró – nem igazi retro

Kategória: 'Egyszerűen - gyorsan', Krémek, Tejes ételek

Az úúúúúgy volt, hogy minap elindultam a hűtő felé (sőt, oda is értem). Igaz nem azért, hogy retro édességet gyártsak, hanem azért, mert kellett már valami a lábadozó gyomorba, ami hangosan tiltakozott a további üresen tartás ellen. A szemle eredményeképp találtam egy zacskóban finom házi túrót a piaci tejesünktől, ami el is döntötte a mit is egyek kérdést.

Először is két kanálnyi nagyszemű mazsolát kevés vízzel bedugtam a mikróba és forraltam két percig. Ettől kicsit megdagadtak a mazsolák, és csökkent az esetleg a felületükön megtapadt bacik száma, ami ilyen bizonytalan állapotban biztos nem baj.

A fölös vizét elöntöttem és rászórtam egy testhez álló adagot a túróból (na jó, puszta óvatosságból annál azért kevesebbet). Egy kanálnyi mézzel csurgattam meg, nehogy teljesen édesség nélkül maradjak.

Egy kanálnyi joghurtot is tette a tetejébe, csupán a krémesség kedvéért – meg a magaméért. Utóbbiért egy kis vaníliát is szórtam rá, hiszen az egykor oly népszerű elődje is vaníliás volt. Alaposan összekevertem, majd észrevettem a nyáron eltett feketeribizli szörp üvegét. Megcsurgattam a tetejét, hogy a fényképen szebben mutasson, feláldozva ezzel a retroságát. Nagy áldozat nem volt, mert igen jól passzolt hozzá a feketeribizli markáns íze, illata.

 


Írjon megjegyzést


  • - x -

  • Csatlakozz, hogy le ne maradj!

  • Fontos