Nutella utánzat – mogyoró nélkül
A szokott figyelmeztetés helyett, Claudia receptjére azt írhatnánk, hogy (földi)mogyorót nyomokban sem tartalmaz. Ugyanúgy gyerekek etetésére szolgált, mint ismert nevű ipari testvére, azonban jóval olcsóbb és annál sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz. A csokin kívül csak a sűrítésre szolgáló krémpor ipari termék benne, de aki esetleg azt is elkerülné, az sűrítheti pektinnel, agar-agarral. Azt már le sem írom, így Karácsonyt várván, hogy ajándéknak is remek, ez lassan blogisztánszerte közhelynek számít.
3 kg alma
75 dkg barna cukor
3 – 4 dl víz
10 dkg sötét kakaópor
1 tábla fekete csoki
3 csomag csokis krémpor
vanília
Az almát pucoljuk meg és vágjuk kis darabokra. Tegyük egy fazékba, öntsük rá a vizet és fedő alatt kezdjük főzni. Amikor az alma összeesett és levet engedett, tegyük el a fedőt tovább már nem lesz rá szükségünk. Fűzzük péppé az almát, de ha már puha segíthetünk egy botmixerrel is. Adjuk hozzá a cukrot, krémport kakaót és főzzük sűrűre. Tördeljük össze a csokit és szórjuk bele, majd addig kavargassuk, amíg felolvad. Lekvár módjára tegyük üvegbe, zárjuk le, állítsuk 5 percre fejre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Győzzük eldugni a falánk aprónép elől.
Ez tényleg remek, és a blogisztánon (megint) jót röhögtem…
Lassan még külön “faj” is leszünk…….:)))))))
Ez nagyszerű recept! Nem is gondoltam, hogy almából ilyet lehet! De mi az a csokis krémpor? Gondolom nem csokipuding. Hidegen kikeverhető krémporról van szó (mint az Aranka)?
Anna!
Nyugodtan csináld főzős csokipudinggal. A recept a Felvidékről érkezett és ott a zacskóra mindenféle tót feliratot nyomtattak, amit nem értettem 🙂
Ez nagyon hasznos recept a számomra! 😀
Nálunk, azaz a felvidéken a főzős puding egyik fajtájánk tekintem a krémport. Semmi esetre sem hidegen kikeverheto krémport szoktam belerakni.
Claudia